Recepti

Zmešajte sol in poper, ter zmes namažite na zobe. NEVERJETNO!

Skrb za zobe je izredno pomembna, zato je ne zanemarjajte. Zobje veljajo za enega najpomembnejših delov telesa, zato skrbite zanje, jih redno ščetkajte in se skušajte izogibati prekomernemu uživanju sladkorja, s katerim škodujete tudi zobem. 

Veliko ljudi se sooča z zobno gnilobo, kariesom, krvavečimi in bolečimi dlesnimi. V ustih se namreč nahaja neverjetno število bakterij, ki poleg gnilobe povzročajo tudi slab zadah, oslabijo imunski sistem, prebavo in sprožijo cel kup bolezni, ki so povezane z notranjimi organi. Najbolj so gnilobi izpostavljeni kočniki in podočniki.

Zdaj si lahko pomagate z naravno metodo in sami doma naredite mešanico, ki bo okrepila vaše dlesni, olajšala bolečine, preprečila krvavitve in razkužila ustno votilno. 

Potrebujete: 

– sol

– poper

– vodo

– vatirane palčke

Postopek: 

Zmešajte sol in poper v razmerju 4:1 (se pravi, da s poprom ne pretiravajte) v kozarcu vode. Dobro premešajte in nato uporabite vatirano palčko. Namočite jo v vodo in z njo razmažite zmes po površini zob. Precej bolj natančni bodite pri zadnjih zobeh. Ko zaključite, si zobe sperite z mlačnim kamiličnim čajem.

Ta postopek lahko brez težav opravite vsaj enkrat na dan!

 

VIR: zdravikutak.com, radio2.si

Komentiraj


Popularno

Domov