Zanimivo

ZNANSTEVNO POTRJENO: Moški se bojijo pametnih žensk!

Moški tega ne bodo priznali!

Čeprav jih obožujejo, se jih ob enem tudi bojijo!

Dve ameriški univerzi sta se odločili, da bosta opravili obsežno raziskavo na temo moško-ženskih odnosov in odgovorili na večno vprašanje – ali imajo moški radi pametne ženske?

V anketi je kar 86 odstotkov moških povedalo, da imajo radi pametne ženske in da ne bi imeli težav biti z žensko, ki je pametnejša od njih.

Nato so bili podvrženi različnim poskusom, v katerih so preizkusili njihove trditve, da bi ugotovili, ali so pošteni.

Strokovnjaki so simulirali teste inteligence, med katerimi so anketirance združili s privlačnimi ženskami, ki so imele na testu boljše in slabše rezultate od njih.

Čeprav so na začetku eksperimenta pokazali zanimanje za svojo ‘pametnejšo’ partnerko, so se po tem, ko so izvedeli, da je na bila na testu boljša, poskušali fizično distancirati od nje in jo celo ocenili kot manj privlačno in zaželeno, od tiste, ki je imela slabše rezultate.

Raziskovalci so na koncu prišli do naslednjega zaključka: Moške je zanimalo druženje s pametno žensko v času, ko je šlo le za hipotetično idejo.

Ko so se morali z njo zares družiti, so se umaknili, saj so se počutili manj vredne.

Obstajajo pogoji, pod katerimi potreba po samozaščiti odtehta pred kvalitetami partneric, ki so na daleč videti privlačne, so sklenili.

V prevodu: Moški, ki zavračajo pametno žensko, ščitijo le svoj krhki ego.

 

VIR: novo.hr

Komentiraj

Popularno

Domov